hmenu
През м. декември членове на Управителния съвет и на екипа на Местна инициативна група /МИГ/ Лом, заедно с колеги от МИГ „Завет, Кубрат“ и МИГ “Балчик-Генерал-Тошево“ направиха работни посещения и обмяна на опит с местни инициативни групи от селски райони в Италия и Испания.

Италия
На обиколка из Емилия Романя - земята на виното Сан Джовезе, любезните домакини - г-н Фаусто (деен съратник на МИГ Л'Алтра Романя и Президент на Академия за селско развитие) и Джорджио (както всички наричат чаровния кмет на Предаппио) ни показаха нагледно кое прави живота на село качествен. История, култура, прекрасна храна и вино като "кръвта на Йова" (Сан Джовезе). Кметът на Предаппио ни разказа за историята на региона, за това колко различни, но обединени могат да бъдат две съседни общини и колко щастливи могат да бъдат хората с общи цели в посока качествен живот. Набраните средства от всяка инициатива на общността отиват за реставриране на обекти с историческо и културно значение, които водят нови и нови туристи в региона и по този начин подобряват живота на местните хора, които могат да им предложат уютните си къщи за почивка, вкусната местна храна и ненадминато по качество вино.
Испания
В топла приятелска атмосфера преминаха работните срещи с кметовете на Хумия (Испания), Балчик, Генерал Тошево и представители на МИГ "Балчик-Ген. Тошево" и МИГ "Лом" и испанската МИГ "Нордесте де Мурсия". По време на посещението в офиса на МИГ „Нордесте де Мурсия“ бяха проведени разговори с директора и техническия експерт, разговори с Кмета и Зам. Кмета на общината. Българските участници в срещата имаха възможност да опознаят в детайли работата на публичната администарция и на Кмета – г-жа Гуардиола, която е и Председател на УС на МИГ „Нордесте де Мурсия“. Акцент в разговорите бе взаимовръзката между всички местни икономически субекти, публичната администрация и МИГ „Нордесете де Мурсия“. Срещите и завършиха с предложения за сътрудничество, бъдещи съвместни проекти и организиране на събития за промотиране на туризма и местните продукти.

За контакт

contblock
  Местна инициативна група - Лом
  3600 гр. Лом
  ул. Георги Манафски №19
  Административна сграда на общински пазар, ет.2
  ------------------------------------
  тел: 0971 29002
  ------------------------------------
  e-mail: office@miglom.org
  ------------------------------------
  Или се свържете с нас чрез Формата за обратна връзка на стр. Контакти