Квартал Зорница в Лом - пред обновяване

Сключен договор
МИГ ЛОМ, с финансовата подкрепа на Програма за развитие на селските райони 2014-2020, подписва пореден договор в изпълнение на Стратегията за водено от общностите местно развитие.

На 06.07.2020 г., в Областна дирекция ДФЗ - Монтана, д-р Георги Гаврилов, кмет на Община Лом и Председател на УС на МИГ ЛОМ и госпожа Румяна Симеонова, изпълнителен директор на МИГ ЛОМ, подписаха договор по мярка 4-7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от СВОМР МИГ ЛОМ.

Подписаният договор "Реконструкция на междублоково пространство в ж.к. "Зорница", гр. Лом", с регистрационен номер в ИСУН BG06RDNP001-19.057-0001, е на стойност 249 355.79 лева. Проектът се финансира на 100%, като 90% от средствата се осигуряват от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони и 10% от националния бюджет.

Целта на проекта е да създаде привлекателно за хората от кв. Зорница физическо междублоково пространство. Новата паркова среда ще включва:
  • Зони за отдих с парково обзавеждане – предвижда се поставянето на 12 броя пейки (бетон и дърво), кошчета за отпадъци от полимербетон и метал и др.;
  • Източно от блок 4, детска площадка, с многофункционално съоръжение и люлка на площ около 100 кв. м., с настилка от ударопоглъщащи плочи, оконтурена с градински бордюри. Запазват се съществуващите дървета в непосредствена близост до площадката;
  • Южно от блок 3, изграждане на мини спортно игрище (футбол/баскетбол) с размери 20 на 40 м. Настилката на игрището за футбол на малки врати ще е изкуствена трева. Предвидена е ограда от стоманени стълбчета и мрежа с височина 4 м.

Срокът за изпълнение на проекта е 36 месеца, и включва още преасфалтиране на 4 700 кв. м. уличната мрежа в квартала, поставяне на 300 м. нови бордюри и 30 нови паркоместа за живеещите в квартала.



МИГ Лом желае успех в реализацията на проекта!


За контакт

    Местна инициативна група - Лом
    3600 гр. Лом
    ул. Георги Манафски №19
    Административна сграда на общински пазар, ет.2
    ------------------------------------
    тел: 0971 29002
    ------------------------------------
    e-mail: office@miglom.org
    ------------------------------------
    Или се свържете с нас чрез Формата за обратна връзка на стр. Контакти