Кметът на Лом участва в международна конференция в Румъния

Информационна среща
Председателят на Управителния съвет на МИГ Лом д-р Георги Гаврилов и експерт стратегия от екипа за управление Верочка Ценова взеха участие в МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ по прилагането на подхода „Водено от общностите местно развитие“ (ВОМР), която стартира на 05 октомври 2020 г. в Ефорие норд, в Констанца, Румъния.

Приветствие за добре дошли към присъстващите на конференцията отправи дистанционно по електронен път г-н Януш Войчеховски, Европейски комисар по земеделие.

Адриан-Нечита Орос, Министър на земеделието на Румъния и Ръководителят на Управляващия орган на ПРСР в България Лозана Василева взеха участие в обсъждането на Подхода ВОМР в рамката на стратегията от фермата до трапезата и Европейската мрежа за развитие на селските райони от работната група „Smart villagе“. В хода на дискусиите г-жа Василева подчерта, че многофондовото финансиране на подхода се е доказало като правилно и той ще бъде приложен и през следващия програмен период, независимо от предизвикателствата, които стоят пред европейските държави .
Информационна среща

Домакини на международната конференция на 6 и 7 октомври ще бъде комплекс „Албена“ и българското Министерство на земеделието, храните и горите в лицето на г-жа Десислава Танева. По време на пътуването до България ще бъдат посетени обекти, реализирани по подхода ВОМР в Румъния и ще бъде извършена своеобразна обмяна на идеи и презентации на проекти. Основната тема на обучителните панели в следващите дни е „Подходът ВОМР в рамката на иновациите и дигитализацията“.


За контакт

    Местна инициативна група - Лом
    3600 гр. Лом
    ул. Георги Манафски №19
    Административна сграда на общински пазар, ет.2
    ------------------------------------
    тел: 0971 29002
    ------------------------------------
    e-mail: office@miglom.org
    ------------------------------------
    Или се свържете с нас чрез Формата за обратна връзка на стр. Контакти