hmenu

Пишурка
Вчера читалищни дейци, граждани и гости отбелязаха по тържествен начин 165-та годишнина от създаването на читалище „Постоянство“ 1856 - нашето първо ломско читалище. Читалищните колективи и участието на много млади хора в празничните изяви превърнаха честването в красив общоградски празник.

Читалище


Ломските граждани преди 165 години са имали инициатива да създадат културното средище, непознато другаде, а поколенията след тях отстояват с постоянство съществуването му. Читалището и днес успява да обедини и да даде възможност за изява на талантливите.

 
Читалище
Г-жа Румяна Симеонова, Изпълнителен директор на МИГ поздрави юбилярите и връчи поздравителен адрес от името на Управителния съвет и екипа на Местна инициативна група Лом.

Читалище
„Желаем Ви да продължите да имате воля и мотивация за поддържане на огъня, на културния плам в нас, ломчани, където и да се намираме по света, за да усетите удовлетворение от постигнатото за общата каузата – просперитета на Лом!
Убедени сме, че нашето истински народно читалище ще продължи успешно да върви по пътя на своето европейско бъдеще, определяно от спецификата на местната идентичност.
Като активен член на местната общност, МИГ-ЛОМ Ви уверява, че можете да разчитате на нашата подкрепа за популяризиране на културното наследство и изяви, за да има територията ни не само славно минало, а и такова бъдеще със спечелени и реализирани нови проекти в областта на културата и местния фолклор!“ - се казва в поздравителния адрес.

ЧиталищеМИГ Лом пожелава здраве, духовна енергия, житейски просперитет и благополучие на всички читалищни дейци и съмишленици!

За контакт

contblock
  Местна инициативна група - Лом
  3600 гр. Лом
  ул. Георги Манафски №19
  Административна сграда на общински пазар, ет.2
  ------------------------------------
  тел: 0971 29002
  ------------------------------------
  e-mail: office@miglom.org
  ------------------------------------
  Или се свържете с нас чрез Формата за обратна връзка на стр. Контакти