Вчера заедно създадохме Празник на местната инициатива, празник на МИГ Лом.



Празник МИГ
Празник МИГ
Празник МИГ

Разбира се, събитието откриха младите и инициативни момичета и момчета в три училища от територията на МИГ Лом, които изпълняват успешни проекти от Стратегията на МИГ. В Първо ОУ “Никола Първанов“ ни изненадаха със забавно коледно състезание. Младите футболни надежди от Второ ОУ“ Константин Фотинов“ показаха добри умения на футбол на малки на вратички. Талантите на СУ “Димитър Маринов“ създадоха празнично настроение с музикални изпълнения и скаутски игри, а бъдещите журналисти и фоторепортери филмираха събитието и предаваха на живо във Фейсбук. А на празник без вкусните торти на „Алф“ - не може!



Празник МИГ
Празник МИГ
Празник МИГ

За екипа на МИГ ЛОМ беше чест, че продължението на празника се случи в 165 годишното ломско читалище „Постоянство“ - нашето културно средище. Създаването на читалището е доказателство, че инициативността на ломчани не е от вчера и че ние техните наследници, обединени от възможностите на подхода за Водено от общностите местно развитие трябва да продължим да сме инициативни, да израстваме като общност и да докажем, че добрите идеи могат да се реализират. Кметът на Лом д-р Георги Гаврилов и Председател на Управителния съвет на МИГ Лом откри събитието и Мобилна изложба с реализираните проекти на територията на общината като подчерта, че МИГ Лом превръща идеите, които правят живота ни по-добър в реализирани проекти. Поздравления за празника получихме и от г-жа Недялка Трайкова – Председател на читалищното настоятелство.




Празник МИГ
Празник МИГ
Празник МИГ

Празникът продължихме с изнесено студио на „Ники Кънчев шоу“, което наред с другите първи неща случили се в Лом през годините от инициативните ломчани – също е първо по рода си. Пред прекрасния и предразполагащ събеседника г-н Кънчев застанаха г-жа Симеонова - изпълниителен директор на МИГ и г-н Гаврилов, нашият председател. В разговора се включиха и шестима бенефициенти, които споделиха успехи, трудности и подкрепата, която са получили от МИГ.




Празник МИГ
Празник МИГ
Празник МИГ
Празник МИГ
Родолюбивите ломчани от Русе – журналиста г-н Александър Недков, от Париж – писателя и политически коментатор г-н Божидар Чеков и от София - г-жа Ингрид Шикова ръководител катедра "Европеистика" в Софийския университет, хора които успяват в различни области с упоритост и хъс , ни пожелаха добруване и бодрост на духа. И ни показаха, че само заедно можем да създадем промяната в общността, която искаме да видим!



Празник МИГ
Празник МИГ
Празник МИГ

Празник МИГ
Част от празника беше представянето на книгата на Боряна Дукова посветена на друга видна ломчанка – Яна Язова. Гвоздеят на програмата бе филмът „Блаженият“ със сценаристи нашият съгражданин и известен писател Емил Андреев и Боряна Дукова.



Празник МИГ
Празник МИГ
Празник МИГ




Да, инициативността на ломчани не е от вчера, а случилото се на празника е доказателство, че и днес я има и резултатите на тази инициативност ще пребъдат, защото младите ломчани я носят в сърцата си!

Празник МИГ
Празник МИГ






Видео от събитието може да гледате тук:

https://www.facebook.com/miglom.org/videos/310454504278640

https://www.facebook.com/miglom.org/videos/964184884186914

https://www.facebook.com/miglom.org/videos/508078963714851

https://www.facebook.com/miglom.org/videos/457159099204278

https://www.facebook.com/miglom.org/videos/4873810539329777

https://www.facebook.com/miglom.org/videos/898637854223424

https://www.youtube.com/watch?v=KWOgcv9aOMM

За контакт

    Местна инициативна група - Лом
    3600 гр. Лом
    ул. Георги Манафски №19
    Административна сграда на общински пазар, ет.2
    ------------------------------------
    тел: 0971 29002
    ------------------------------------
    e-mail: office@miglom.org
    ------------------------------------
    Или се свържете с нас чрез Формата за обратна връзка на стр. Контакти