hmenu

МИГ-Лом заслужено празнува с 4 проекта за 489 653.65 лв. в село Ковачица

МИГ
Празникът на местната инициатива в село се провежда за втори път на територията на Местна инициативна група - Лом и представи визуално и с емоция реализираните проекти в Ковачица и съседните села в парка пред кметството.
МИГ

На 10.06.2022 г. сутринта екипът на МИГ Лом обособи „Офис на открито“ под разпънатите шарени шатри, за да заинтригува и привлече местните хора за бъдещата си дейност - с брошури и печатни рекламни материали, както и чрез мобилно LED табло с видео-клипове за всеки реализиран проект и мобилна изложба от рол-банери „Проекти за бъдещето на Лом“. Като истински домакин Кметът на селото Людмила Пандурска откри празника.

МИГ

Д-р Георги Гаврилов, кмет на Лом и Председател на УС на МИГ Лом поздрави присъстващите повече от стотина жители на Ковачица и подчерта, че тукашните хора са най-инициативните на територията на МИГ защото тук през последните две години има сключени 4 договори за около половин милион лева от двама земеделски производители, фирма за строителни материали и двете местни училища. „Близо 250 хиляди лева реални безвъзмездни пари са влезли на територията на селото до момента и тази тенденция ще бъде продължена от местното читалище, което ще бъде следващия кандидат пред МИГ Лом в предстоящата процедура за европейски средства по мярка 7,2 по ПРСР“, завърши той.

МИГ

Празничното настроение създадоха децата от детска градина „Здравец “ с рецитиране на стихчета и песните на певческа група „Настроение от Дунава“ към Дневен център за стари хора в с. Ковачица.

МИГ

Основните участници бяха ученици от 1-7 клас от ОУ „Кирил и Методий“ и ПГ по СС „Дунавска земя“ които вече реализираха проекта по Стратегията на МИГ ЛОМ. Като реални партньори по съвместния проект „По-добър достъп до качествено образование на деца и ученици от маргинализирани общности, вкл.роми от две училища в село Ковачица“ по ОПНОИР те представиха песни, танци и сценки, научени в сформираните извънкласни групи .

МИГ

Талантливите деца от основното училище рисуваха представите си за „Моето село –smart village” с тебешири и бои на асфалт и платно под зоркия учителски поглед, което остана за спомен на училището от завършека на празничния ден.


За активното си участие всички участници получиха грамоти от екипа на МИГ-Лом.

МИГ
МИГ
МИГ
МИГ
МИГ
МИГ
МИГ
МИГ
МИГ
МИГ
МИГ
МИГ
МИГ
МИГ
МИГ
МИГЗа контакт

contblock
  Местна инициативна група - Лом
  3600 гр. Лом
  ул. Георги Манафски №19
  Административна сграда на общински пазар, ет.2
  ------------------------------------
  тел: 0971 29002
  ------------------------------------
  e-mail: office@miglom.org
  ------------------------------------
  Или се свържете с нас чрез Формата за обратна връзка на стр. Контакти