hmenu

Жега не жега, ломчани празнуваха Празника на местната инициатива

МИГ
и Международния ден на река Дунав с богата програма. Тон за доброто настроение дадоха мажоретни и фанфарни състави от училищата „Никола Първанов“ и „Константин Фотинов“. Кметът д-р Георги Гаврилов, който е и председател на УС на МИГ-Лом, откри празника и приветства участниците и гостите и връчи наградите на най-активните участници в кампаниите за разделно събиране на отпадъци „Хартиена надпревара“ и „За чиста околна среда“.
МИГ

Докато младежи от ломския джет-клуб демонстрираха майсторско управление в реката, ломчани посрещнаха Речният бог Данувий, съпроведен от две водни феи, които пристигнаха с кораб. Реализираните до момента проекти на Местната инициативна група (МИГ-Лом), която е и организатор на празника, бяха показани в ролбанери под шарените шатри на сянка. Вернисаж със снимки „За по-добро утре!“ на общинския Екоклуб нагледно агитираха за опазване на околната среда и Дунав.

МИГ

Изпълнителният директор на МИГ-Лом Румяна Симеонова отчете пред общността направеното - реално изплатени 3 231 097,76 лв., сключени 43 договори с 4 управляващи органи, подадени и оценени 65 проекта на обща стойност 6 639 555 лева.

МИГ

Момичетата от балетната школа към НЧ „Постоянство 1856“ изиграха красивия валс „Дунавски вълни“ по музика на Йохан Щраус. Изявиха се и деца от училище „Никола Първанов“, които представиха модно ревю с дрехи от рециклирани материали.

МИГ

Първа награда в конкурса за най-вкусна ломска рибена саламура и купата грабна заведението „При Маца“. Второ място отиде в „При Финци“, а третото място журито връчи на „Бохеми“. Децата от клуб "Млад кулинар" към IV ОУ „Христо Ботев“ пък приготвиха сладкиши и соленки с благотворителна кауза за техни съученици. В състезанията „Дунавбол“ и „Пътека на здравето“ участваха отбори от деца и родители от СУ „Димитър Маринов“. Екоизявите продължиха с изработката на модернистично пано на риба от капачки от пластмасови бутилки, дело на Общинския ученически клуб „Екология и опазване на околната среда”.

МИГ

Изложбата „Дунавски пейзажи“ пък представи рисунки на деца от Ателие „Кирил Апостолов“ към училищата “Константин Фотинов“ и „Димитър Маринов“.Бяха отличени с плакети и нагаради най-добрите – Силвия Любенова,Николай Николаев, Моника Петрова, Стефани Методиева и най-малката художничка на 5 г. Мила Бориславова.


Майсторене на сувенири и артизделия показаха учениците от „ Константин Фотинов“ и ОУ „Кирил и Методий“ - с. Замфир. Десетки деца се включиха и в направата на татуириовки в уъркшоп на открито с Веселин Замфиров от Студио за татуиране – TATTOOTRAP.

МИГ

Танцово-музикалната програма продължи с флашмоб „Зумба Калиопа“, в който освен темпераментните танцьори, се включиха и много деца, възнаградени след това с парче от вкусните торти на Сладкарска къща „Алф“. Популярната етно-джаз формация „Виво Монтана“, която през 2016 г. спечели „България търси талант“, пък вдигна на крака многобройната и разнообразна публика, която при 33 градуса не спря да вие хора по време на цялата програма на групата.
МИГ
МИГ

В края на празника в небето полетяха десетки светещи фенери с вързани пожелания, измайсторени умело от Екоклуба, за радост на малки и големи ломчани и гости.
Водещ на празника бе вокалистът на Д2 Деян Каменов-Дидо, който е и победител в тв шоуто „Фермата: Съединение“.
МИГ
МИГ
МИГ
МИГ
МИГЗа контакт

contblock
  Местна инициативна група - Лом
  3600 гр. Лом
  ул. Георги Манафски №19
  Административна сграда на общински пазар, ет.2
  ------------------------------------
  тел: 0971 29002
  ------------------------------------
  e-mail: office@miglom.org
  ------------------------------------
  Или се свържете с нас чрез Формата за обратна връзка на стр. Контакти