Драги съграждани,


В центъра на град. Монтана - в Младежки дом и зоната около него, на 23 и 24 март 2023 г. ще се проведе Изложение на местни продукти, произведени от териториите на Местните инициативни групи в страната. Проявата е организирана от Министерство на земеделието като изложбената част ще бъде на разположение на посетителите от 11:00 до 18:30 часа.

Най-важното е, че посетителите ще се срещнат директно с производителите, като ще имат възможност да запознаят с методите на приготвяне и съставките на предлаганите храни и различни ястия.

Всички които се заинтересуват от събитието ще могат да вкусят и да си закупят деликатеси като: традиционни български млечни продукти (козе, овче, краве и биволско сирене, кашкавали, кисело мляко, натурални и с различни подправки), на многообразие от меса и месни деликатеси, вина, бира, безалкохолни напитки.

Любителите на сладкишите ще опитат ръчно изработени сладки изкушения - натурални шоколади и шоколадови бонбони, тестени и сладкарски изделия, както на богата палитра от пчелни продукти – мед, пчелен прашец, имуностимулатори и други.

На изложението всеки ще може да открие и ръчно изработени занаятчийски стоки - бижута, аксесоари, сувенири, изделия от дърво и камък, както и разнообразие от билкови екстракти, козметични продукти – етерични масла, сапуни, лавандулови и розови продукти.

В рамките на първия изложбенен ден ще се проведе дискусионен форум на тема: „Мястото на традициите и обичаите в живота на местните общности и ролята на ВОМР“ с участието на ръководителя на Управляващия орган на Програмата и заместник-министър Георги Събев. Дискусията ще започне в 14:00 часа, на 23 март 2023 г. в малка зала в Младежки дом.

В изложението се очаква да вземат участие над 100 представители от цялата страна на Местни инициативни групи, занаятчии и производители на местни храни от техните територии. По-подробна информация за участниците може да научите на страницата на изложението във фейсбук https://www.facebook.com/mestni.produkti.montana


За контакт

  Местна инициативна група - Лом
  3600 гр. Лом
  ул. Георги Манафски №19
  Административна сграда на общински пазар, ет.2
  ------------------------------------
  тел: 0971 29002
  ------------------------------------
  e-mail: office@miglom.org
  ------------------------------------
  Или се свържете с нас чрез Формата за обратна връзка на стр. Контакти