hmenu
Lom

01.08.2011 – Първо място спечели Клубът за водни и екстремни спортове „Порт Лом” във втория кръг от Републиканското първенство по водомоторни спортове, чийто домакин бе Лом. Скутеристите на треньора Спиридон Дочев се представиха отлично в повечето от класовете и заслужено спечелиха купата. Ломският отбор спечели и първия кръг от републиканското първенство, който се проведе в Първомай през юни. Втори е отборът на Тутракан, а на трето място е тимът на Кърджали. След тях се наредиха клубовете от Русе, Балчик, Първомай, два отбора от Варна и Казанлък. Купите и грамотите на призьорите в седемте класа връчиха кметът на Община Лом Пенка Пенкова, изпълнителният директор на Пристанищния комплекс Константин Костадинов, управителят на фирма „Мити” Димитър Димитров и Людмил Бадиков, общински съветник и представител на „Морска администрация” – Лом.

Lom
В най-малкия клас SA 250 победител е Калоян Чимидялков, а втори и трети се класираха Никола Станков и Калоян Първанов от ломския клуб по водомоторни спортове. В клас ОА 250 шампион е Емил Георгиев от Лом, следван от Марио Манойлов и Димитър Йорданов. Никола Тодоров пък победи в клас JT 250, следван от Виктор Иванов и Стефан Иванов. В клас OC 500 победител е Николай Сурков, следван от Бисер Тъптъклиев и Емил Георгиев. Никол Радукова, единствената жена на първо място, спечели в клас R 1000, втори е Запрян Раев, а трети - Светослав Евтимов. В клас SC 550 победител е Емил Емилов, втори и трети останаха Павлин Димитров и Христо Христов. Калоян Петров пък спечели битката в клас OB 350, следван от Благовест Иванов и Стелиан Стефанов. Вторият кръг от републиканското първенство и турнир за за купата на “Пристанищен комплекс-Лом” ЕАД бе организиран от пристанището и община Лом с подкрепата на спонсори. Следващият, трети кръг от първенството, ще се проведе в Казанлък през месец август.

Lom
27.01.2012 – Петима акробати от Спортен клуб "Олимп" с треньор Росен Войнов са част от националния отбор, който ще представи България на световен шампионат в САЩ. Състезанията са през април тази година и ще се проведат в Лейк Буена Виста край Орландо, Флорида. В "страната на неограничените възможности" ломската спортна слава ще брани четворка юноши старша възраст в състав: Константин Арсенов, Любослав Велев, Красимир Ангелов, Ивелин Параскевов. Заедно със спортисти от ЦСКА, Горна Оряховица и Търговище в четворка младежи пък ще се състезава ломчанинът Елвис Величков също от СК "Олимп". Националният отбор за световното по акробатика включва 15 състезатели. Освен петимата ломчани от "Олимп" в неговия състав саLom и представители на ЦСКА, "Локомотив" - Русе и "Локомотив" - Горна Оряховица, заслужили одобрението на Българска федерация по спортна акробатика след достойно представяне на контролни състезания, проведени в столицата. " Искрено се радвам на успеха на тези момчета, защото той е доказателство, че спортната традиция в Лом е жива, а те са нейни достойни пазители и продължители". Това сподели треньорът на "Олимп". Росен Войнов, който също ще пътува с националите, изрази надеждата си, че късметът и спортното щастие ще съпътстват ломчани по време на световния спортен форум зад Океана и те ще успеят да се класират за финалите на състезанието.
 

За контакт

contblock
  Местна инициативна група - Лом
  3600 гр. Лом
  ул. Георги Манафски №19
  Административна сграда на общински пазар, ет.2
  ------------------------------------
  тел: 0971 29002
  ------------------------------------
  e-mail: office@miglom.org
  ------------------------------------
  Или се свържете с нас чрез Формата за обратна връзка на стр. Контакти